2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Penkios IBM pranašystės apie tai, kas įvyks iki 2016 m.


Korporacija IBM pristatė kasmetinę analitinę ataskaitą „IBM 5 in 5“, kurioje nurodomos inovacinės technologijos, galinčios atsirasti per artimiausius penkerius metus.



  1. Pirmiausia IBM pranašauja visuotinį atsinaujinančios energetikos panaudojimą. Mini generatoriai leidžia generuoti elektrą einant, važiuojant dviračiu ar net vamzdžiais tekant vandeniui. Energiją, IBM manymu, gamins daugelis įrenginių, supančių žmogų kasdienėje veikloje. Pavyzdžiui, energiniu resursu gali tapti ir kompiuterių išskiriama šiluma.
  2. Per artimiausius penkerius metus, mano IBM, slaptažodžiai taip, kaip mes juos dabar suprantame, išnyks. Vartotojai bus identifikuojami biometrinių rodiklių pagalba – pirštų atspaudai, akies tinklainė, balsas ir t.t. Atitinkamos technologijos jau yra, o 2016 m. jos bus naudojamos žymiai plačiau, nei dabar.
  3. IBM pranašauja, jog atsiras daug tikslesni ir patikimesni smegenų elektrinio aktyvumo monitoringo sistemos. Viso to dėka mes techniką galėsime valdyti „minties jėga“. Per artimiausius penkerius metus, teigia ataskaitos autoriai, technologiją pradės naudoti kompanijos, kuriančios žaidimus ir kitas su elektronika susijusias pramogas.
  4. 2016 m. galima tikėtis pamatyti daug mažesnį „skaitmeninį atotrūkį“ tarp skirtingų regionų gyventojų, kadangi smarkiai išplis mobilių įrenginių naudojimas. Po penkerių metų mobilius įrenginius turės apie 80% Žemės gyventojų, mano IBM specialistai.
  5. Galiausiai IBM mano, kad atsiras daug „protingesni“ el. šiukšlių (spam) filtrai, taip pat daug labiau paplis duomenų analizės realiu laiku technologijos. Viso to dėka vartotojus pasieks tik atrinkta ir suasmeninta informacija, o nereikalinga reklama ir pranešimai – šiukšlės taps retenybe.

2 komentarai:

  1. nekantriai laukiam artimiausiu 5 metu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na nieko naujo, kas sukeltų tikrą perversmą, nepaminėjo. Viskas yra sukurta ir naudojama. Tai plinta jau dabar, todėl savaime aišku, kad po 5 metų išplis dar labiau.

    AtsakytiPanaikinti